top of page

Primer Palau (press-music.com - 03/10/2018)

La segona part fou una proposta totalment diferent. L'orgue és un dels instruments més complexos que existeix, per la seva tècnica, dificultat i mecanisme. 3772 tubs son els que conformen l'enorme i impressionant instrument del Palau de la Música, que Joan Seguí feu sonar de forma magistral.

L'obra que va presentar, Fantasia i fuga sobre el coral “Ad nos, ad salutarem undam”, S. 259 de Franz Liszt, és una de les més famoses i interpretades per a orgue. La primera secció, amb la llibertat pròpia d'una fantasia, fou una demostració del control i gust del músic, seguida per un Adagio central greu en què instrument i intèrpret van fer ressonar la sala i van aconseguir deixar mut un públic bastant sorollós. La gran fuga final, de tempo ràpid i caràcter decisiu, fou l'eschibició necessària per a acabar de constatar les possibilitats virtuosístiques de l'instrument (per si a algú encara li quedava algun dubte).

Una nit alterada pel bullici d'un aniversari polèmic que les parets i la música del Palau vvan mitigar. I un cicle que promet ser, una vegada més, un referent del talent jove del país.


PAULA SÁNCHEZ LAHOZ

bottom of page